30/1/11

Aφίσα από την πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛ.ΤΑ

Aφίσα από την πρωτοβουλία συμβασιούχων ΕΛ.ΤΑ που κολλιέται στα ταχυδρομικά καταστήματα και στο κέντρο της Αθήνας



23/1/11

Διαμαρτυρία των συμβασιούχων έξω από τον Άρειο Πάγο

Στις 20 Ιανουαρίου αρκετοί συμβασιούχοι, εργαζόμενοι με stage, από δήμους, ελτα, υπουργεία πολιτισμού και γεωργίας,νοσοκομεία, πυροσβέστες και ευρύτερο δημόσιο τομέα, συγκεντρώθηκαν έξω από τον Άρειο Πάγο.
Η συνέχιση της εκδίκασης για τη μονιμοποίηση καθαριστριών -ομήρων του ΟΠΑΠ ήταν η αφορμή.
Οι εργατοπατέρες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν και μία 4ωρη στάση εργασίας για "συμπαράσταση"...
Κυριάρχησαν συνθήματα σχετικά με την κατάργηση των επισφαλών μορφών εργασίας(=παιγνίδι του κράτους με την κοινωνική απαίτηση για εργασιακή εξασφάλιση...).
Πιστεύουμε πως είναι καιρός,να αρχίσουν οι συμβασιούχοι να οργανώνονται και να συμμετέχουν ενεργά σε διαδικασίες από "τα κάτω".
Για να μπορέσουν να συγκροτήσουν ουσιαστικό λόγο ενάντια στην στείρα ατομικιστική αιτηματολογία και το λαϊκιστικό μονόδρομο που οδηγεί σε πατριωτικές φανφάρες και χρησιμοποίηση ηχηρών εντυπωσιακών σχημάτων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο.
Καταστάσεις που βολεύουν ακόμη και την εμφάνιση μελών της "χρυσής αυγής" (κάποιοι προσπάθησαν να μοιράσουν την εν λόγω εφημερίδα,ποντάροντας στον πατριωτισμό, την απάθεια και την ουδετερότητα αρκετού κόσμου από τη συγκέντρωση που δε μπόρεσε να διακρίνει το λαϊκισμό των οπαδών του μίσους και του απολυταρχικού κράτους καθώς μιλούσε για "δημοκρατικά δικαιώματα". Ευτυχώς κάποιοι πιο ψύχραιμοι τους απομάκρυναν και πέταξαν στα σκουπίδια τα έντυπα με τα παραληρήματα των ανθρώπων που χαιρετούν ναζιστικά και βιαιοπραγούν κατά των διαφορετικών και των ποιο αδύναμων ανθρώπων... ).
Η κατάληξη του δικαστηρίου όμως, ήταν στην απορριπτική πρόταση του εισηγητή Αρεοπαγίτη (Α.Δουλγεράκη) και του γνωστού εισαγγελέα Ι.Τεντέ. Σύμφωνα με αυτούς, οι διαδοχικές συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που είχαν γίνει με βάση το άρθρο 103 του συντάγματος δεν μπορούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου ακόμη και αν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η οριστική απόφασή τους, αναμένεται σε 2 μήνες.

ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

19/1/11

Όχι στις απολύσεις στη Vodafone

Βρεθήκαμε και εμείς σήμερα, Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στην επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής ως συμπαραστάτες στο σωματείο της Vodafone μαζί με άλλα σωματεία (ΣΕΤΤΕΑ,ΣΒΕΟΔ, επιχειρησιακό της WIND), για την επαναπρόσληψη απολυμένης συναδέλφου της εν λόγω εταιρίας. Μας έκανε εντύπωση η αρνητική στάση της επιθεώρησης εργασίας απέναντι στους εκπροσώπους του ΕΚΑ και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (τόσο που σκεφτήκαμε για μεθόδους απαξίωσης των σωματείων...)
Μετά από αντεγκλίσεις με τους εκπροσώπους των αφεντικών, η επιθεώρηση εργασίας πρότεινε επαναπρόσληψη (συμβουλευτικός πλέον ο ρόλος της) και εφόσον δεν υπάρχει σαφής θέση της εργοδοτικής πλευράς θα τα ξαναπούμε εκεί στις 2 Φεβρουαρίου

16/1/11

Kάτι αλλάζει στο συνδικαλιστικό κίνημα...

Στις εκλογές του συνδικάτου μετάλλου πειραιά και νήσων που έγιναν πριν τις γιορτές των χριστουγέννων  το νέο πρωτοεμφανιζόμενο ψηφοδέλτιο της  Εργατικής Ενότητας Μεταλλεργατών εξέλεξε  9 μέλη της στο ΔΣ του συνδικάτου και έλαβε 786 ψήφους
Στις εκλογές αυτές οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ παρουσίασαν υποχώρηση ενώ η ΠΑΣΚΕ συνετρίβη και δεν εξέλεξε ούτε έναν στο ΔΣ. Ευχόμαστε το ίδιο και στα ΕΛΤΑ.
Η εργατική ενότητα σχηματίσθηκε από εργαζόμενους που ανήκουν στην ευρύτερη αριστερά, ανεξάρτητους εργαζόμενους καθώς και από δυνάμεις που ανήκαν παλιότερα στην ΠΑΣΚΕ και που πήραν διαζύγιο από τη συνδικαλιστική παράταξη του μνημονίου.
Για περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ

13/1/11

Μεθοδεύσεις για την ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων στην ISS

H ISS υπενθυμίζουμε είναι η εργολαβική εταιρεία που έχει αναλάβει την καθαριότητα και στα ΕΛ.ΤΑ
(Aναδημοσίευση από rizospastis.gr/story.do?id=6028969&publDate=8/1/2011)

Σε μια απαράδεκτη μεθόδευση με προφανή στόχο την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων υπό την απειλή της απόλυσης ή ακόμη και την πραγματοποίηση μαζικών απολύσεων, εργαζομένων που επί πολλά χρόνια απασχολούνται στις υπηρεσίες καθαριότητας του ΑΠΘ, μέσα από εργολαβίες, αλλά με σύμβαση αορίστου χρόνου, προχωρά η πολυεθνική εταιρεία ISS με την ανοχή της πρυτανείας του ΑΠΘ, εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου διάρκειας ενός μήνα.
Μέχρι πριν λίγες μέρες, οι εργαζόμενοι, που απασχολούνται στις υπηρεσίες του ΑΠΘ, προσλαμβάνονταν με σύμβαση αορίστου χρόνου στις εταιρείες που αναλάμβαναν την εργολαβία καθαριότητας. Ετσι αν και οι εργολάβοι άλλαζαν κάθε τρεις και λίγο, οι εργαζόμενοι παρέμεναν στην εργασία τους. Οι περισσότεροι από αυτούς εργάζονται στις υπηρεσίες του ΑΠΘ για 10, 15 και 20 χρόνια, πάντα μέσω των δουλεμπορικών εταιρειών που εναλλάσσονται και λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα χωρίς ουσιαστικά να παρέχουν καμία υπηρεσία στο Πανεπιστήμιο, όπως άλλωστε και σε κάθε άλλον οργανισμό που έχουν εγκατασταθεί.
Τώρα η ISS, πολυεθνική εταιρεία ενοικίασης προσωπικού, καθαριότητας και φύλαξης, αν και πήρε την εργολαβία καθαριότητας του ΑΠΘ για 8 μήνες, προσλαμβάνει τους εργαζόμενους για ένα μήνα με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Πρόσχημα γι' αυτή την εξέλιξη είναι το γεγονός ότι επειδή δε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μέχρι την 1η του Φλεβάρη, ανέλαβε αρχικά την εργολαβία με ανάθεση για ένα μήνα, δηλαδή από 1.1.2011 έως 31.1.2011.
Η ISS γνωστή για τη σχέση της με την Τράπεζα GOLDMAN SACHS, συνεργάτης όλων των υπουργείων και των Δημόσιων Υπηρεσιών, ιδιαίτερα αγαπητή στους «συνδικαλιστές» της ΠΑΣΚΕ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και μόνιμη «πελάτης» των Επιθεωρήσεων και των Δικαστηρίων, εξαναγκάζει τους εργαζόμενους να αποδεχθούν τη σύμβαση ορισμένου χρόνου και την απόλυσή τους στις 31 Γενάρη, προβλέποντας μέσα στους όρους της σύμβασης ότι: «Ρητά συμφωνείται ότι η αληθής βούληση των συμβαλλομένων μερών είναι ότι η σύμβαση αυτή έχει διάρκεια μέχρι την ημερομηνία λήξης του χρόνου της ανάθεσης του έργου στην εταιρεία από το ΑΠΘ, μη δυνάμενης να θεωρηθεί ότι μπορεί να παραταθεί για οποιονδήποτε λόγο και αιτία, ακόμη και στην περίπτωση που ήθελε υπάρξει νέα παράταση της σύμβασης ή ανάληψης του έργου εκ μέρους της εταιρείας με οποιασδήποτε μορφής διαδικασία».

8/1/11

Μας δουλεύει η ΠΟΣΤ ή μας επεξεργάζετε ;;;

Όταν έχει ήδη αποδεχθεί τον εργασιακό μεσαίωνα και την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων αποδεχόμενοι στα ΕΛ.ΤΑ:
το καθεστώς των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και των εργολαβικών εταιριών, των εργαζόμενων φοιτητών με "πρακτική άσκηση", την εθελοντική εργασία-διακοπές (sic!) των εργαζομένων που καλύπτουν τα κενά των καλοκαιρινών αδειών, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
Όταν δεν κάνανε τίποτε απολύτως εδώ και τόσα χρόνια για την κάλυψη των οργανικών θέσεων αλλά συναποφάσισαν μαζί με την διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ τη μείωση των οργανικών θέσεων (όπως προβλέπει το μνημόνιο δηλαδή για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ) κατά 2.500 στέλνωντας στην ανεργία 2.500 εργαζόμενους.
Όταν δεν κάνανε τίποτε απολύτως για τις περικοπές των μισθών λόγω μνημονίου.
Όταν στις ταχυμεταφορές ελτα μετέχει ως μέτοχος σε Α.Ε, άρα αποτελεί και αφεντικό των εργαζόμενων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών έχει αποδεχθεί τον εργασιακό μεσαίωνα, όπως η ΓΣΕΕ έχει αποδεχθεί το μεσαίωνα των επιχειρησιακών συμβάσεων!!!
ΓΣΕΕ και ΠΟΣΤ το θεωρούν αυτό "υπεύθυνο συνδικαλισμό", αλλιώς αυτό λέγεται εργοδοτικός συνδικαλισμός και εργατοπατερισμός
Και το ερώτημα που απευθύνουμε στους περισσότερους συναδέλφους του τακτικού προσωπικού είναι....
Θα αντιδράσετε κάποτε απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα μέσα στα ΕΛ.ΤΑ και θα δειτε επιτέλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους ως συναδέλφους - και τον οποιονδήποτε εργαζόμενο που δουλεύει κάτω από το όποιο εργασιακό καθεστώς ως συνάδελφο - και όχι ως περαστικούς -που δεν θα τους ξαναδούμε- και που θα τους χώσουμε στα ποιο τρελλά πόστα, στις ποιο κουραστικές δουλειές, που θα τους δώσουμε άμα λάχει ακόμα και κομμάτι της εργασίας που εχουμε να κάνουμε (όλα αυτά λέγονται κοινώς και εκμετάλλευση και μην βιαστήτε να το διαψεύσετε γιατί οι διαπιστώσεις αυτές πηγάζουν από βιωματικές καταστάσεις και όχι από πολιτικές αναλύσεις) ή θα αδιαφορήσετε και θα περιμένετε να αρχίσουν οι απολύσεις του μόνιμου προσωπικού;;;
Να είστε σίγουροι ότι με τη νέα μνημονιακή κατάσταση που ήρθε και οι απολύσεις μόνιμου προσωπικού θα έρθουν!!!
Ξεχάστε τη χρυσή οκταετία των ΄80s και το βόλεμα, οι κρατούντες δεν πρόκειται να σταματήσουν μπροστά σε τίποτα...
Και τι θα κάνετε όταν γίνουν οι απολύσεις ; Που θα απευθυνθείτε; Μήπως θα εμπιστευτείτε την ΠΟΣΤ για να οργανώσει αγώνα κατά των απολύσεων;;;
Το άλλο με τον τοτό το ξέρετε ;;; Αυτοί να είστε σίγουροι ότι έχουν κανονίσει τις θέσεις τους από τώρα μέσα στο κρατικό μηχανισμό και θα σας πουλήσουν.
Εκεί που πρέπει να απευθυνθείτε είναι στη κοινωνία και στους εργαζόμενους να σας στηρίξουν. Στους χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους που πέρασαν από τα ΕΛΤΑ δουλεύωντας κάτω από ένα τέτοιο εργασιακό καθεστώς και χωρίς συναδελφική αλληλεγγύη (οι εξαιρέσεις δεν επιβεβαιώνουν τον κανόνα) εκ μέρους της πλειοψηφίας του τακτικού προσωπικού.
Δεν θα κουραστούμε να το επαναλαμβάνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για την ενότητα όλων των εργαζομένων - ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, τους εργασιακού καθεστώτος που εργάζονται, το κλάδο, ή αν είναι άνεργοι - ενάντια στα αφεντικά και τους εργατοπατέρες...
Η Αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας - Η Απεργία είναι το όπλο μας

4/1/11

EΛΤΑ η εκμετάλλευση είμαστε & εμείς

Tα ΕΛ.ΤΑ Α.Ε προκειμένου να καλύψουν διάφορες κενές οργανικές θέσεις εργασίας εδώ και μερικά χρόνια έχουν βρει το κόλπο της "πρακτικής άσκησης" φοιτητών.
Πρόκειται καθαρά για στυγνή εκμετάλλευση νέων εργαζόμενων με χαμηλά μεροκάματα (και όπως φαίνεται από το κείμενο της συναδέλφου - που αναδημοσιεύουμε παρακάτω - πριν μερικά χρόνια, οι εργαζόμενοι φοιτητές δεν είχαν καν ασφαλιστική κάλυψη) με την πλήρη συνεργασία των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Τα ΑΕΙ-ΤΕΙ κάνουν τη δύσκολη δουλειά-λάτζα για τα αφεντικά (από τις εργολαβίες μέχρι τις "πρακτικές"), διαμορφώνοντας την εξειδίκευση και το καταμερισμό μέσα σε αυτό που αυτά ονομάζουν ''αγορά εργασίας''.
Το άλλο κόλπο που έχουν βρει είναι το Πρόγραμμα «Διακοπές και Εθελοντισμός» (θυμίζει πρόγραμμα της χιτλερικής γερμανικής νεολαίας?) όπου με αυτόν τον τρόπο καλύπτουν τις καλοκαιρινές άδειες του τακτικού προσωπικού.
Η αδιαφορία του επίσημου "συνδικαλιστικού κινήματος" γι αυτή την απαράδεκτη κατάσταση είναι προφανής αλλά φαίνεται ότι έτσι βολεύονται όλοι με αυτόν τον εργασιακό μεσαίωνα
Η πιο πρόσφατη προκήρυξη (5/11/2010) που βγήκε από τα ΕΛΤΑ αφορά την πρόσληψη 139 φοιτητών ενώ απασχολούνται σε διάφορες υπηρεσίες όπως η Διεύθυνση Επιστολικού Ταχυδρομείου και το Κέντρο διαλογής


Πρακτική άσκηση φοιτητών ΑΕΙ - η ευκαιρία της ζωής σου!!! από τη Δανάη Μ.

Στα πλαίσια λοιπόν του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ (τριμερώς χρηματοδοτούμενο από τους 3 φορείς των αφεντικών,Ε.Ε., Ελληνικό Δημόσιο και Πανεπιστήμιο Αθήνας) που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, οι φοιτητές μπορούν να κάνουν πρακτική άσκηση τρίμηνη ή εξάμηνη σε τράπεζες και επιχειρήσεις ιδιωτικές και δημόσιες. Η πρακτική άσκηση για τους φοιτητές ΑΕΙ είναι ως γνωστό προαιρετική αλλά εύκολα "πλασάρεται" από τους επιτήδειους ( κράτος και Πανεπιστημιακοί-παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ ) ως συμφέρουσα λόγω παροχής προνομίων προυπηρεσίας, εμπειρίας κλπ.ες αυταπάτες για όσους δεν συμμετέχουν στο κύκλωμα...

Οι φοιτητές δουλεύουν ανασφάλιστοι, με κανονικό ωράριο και ο "μισθός" τους δεν ξεπερνά τα 400-450 ευρώ ενώ μπορεί να μην υπάρχει και καθόλου. Έτσι η εκάστοτε επιχείρηση δεν έχει σχεδόν καθόλου κόστος (εκμεταλλεύεται όμως την εργασία και των φοιτητών στο έπακρο).Καλύπτει τις ανάγκες της σε περιόδους αδειών του μόνιμου προσωπικού της, και οι λοιποί εμπλεκόμενοι απολαμβάνουν οφέλη, τα οποία είναι εύκολο να φανταστεί ο καθένας μας.

Προσωπικά έχω κάνει πρακτική άσκηση στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών των ΕΛΤΑ. Η σύμβαση ήταν εξάμηνη και υπέγραψα σύμβαση πρακτικής άσκησης σπουδαστή ΤΕΙ. Ο μισθός ήταν 450 ευρώ μηνιαίως και φυσικά δεν πληρωνόμασταν σε περίπτωση απουσίας ακόμα κι αν αυτή ήταν για να γράψουμε στην εξεταστική. Για ασφάλιση φυσικά ούτε λόγος και όλα αυτά με τις ευλογίες του Πανεπιστημίου.